آخرین اخبار
کد مطلب: 79763
به آن چه داريد بسازيد، تا خود همه چيز بسازيد/محاصره اقتصادي ترس ندارد،هديه اي براي کشور است/قصدتان بر اين باشد که در همه چيز مستقل باشيد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1039


به گزارش سلام لردگان, مجموعه آن چه که تحت عنوان سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي به عنوان رويکرد اصلي اقتصاد کشور، ابلاغ شده در عمر 36 ساله انقلاب بارها از سوي حضرت امام خميني (ره) و همين‌طور مقام معظم رهبري، مورد توجه قرار گرفته است.

سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي را مي‌توان چکيده و عصاره ديدگاه‌هاي حضرت امام (ره) و رهبر انقلاب در عرصه اقتصادي دانست؛ ضمن آن که بخش‌هاي مختلف مؤلفه‌هاي اقتصاد مقاومتي بارها از سوي کشورهاي مختلف جهان تجربه شده است و از لحاظ تجربي نيز اين سياست‌ها پشتوانه عظيمي دارد.

از ديدگاه امام خميني (ره)، يکي از موضوعات بسيار مهم در رسيدن به اهداف و آرمان‌هاي اصلي انقلاب اسلامي، رسيدن به خودکفايي و استقلال کامل و جامع در تمامي ابعاد مي‌باشد. به همين خاطر، اين مهم بارها در سخنان امام عزيز تکرار شده است و ايشان همگان را براي تحقق اين مهم دعوت و تشويق نموده‌اند.

از منظر امام (ره)، انقلاب اسلامي بدون استقلال همه‌جانبه، کامل نمي‌شود و حفظ اين انقلاب، مستلزم رسيدن به خودکفايي و استقلال همه‌جانبه و قطع هرگونه وابستگي به دشمنان است و در غير اين صورت شکست و يا انحراف انقلاب از مسير و آرمان‌هاي خود حتمي خواهد بود. در نگاه امام (ره) رسيدن به استقلال سياسي بدون دستيابي به استقلال اقتصادي معنا ندارد و لازمه هر دوي اين‌ها استقلال فکري - فرهنگي مي‌باشد.

امام بزرگوار ريشه تمام مشکلات امت‌هاي اسلامي و به‌خصوص کشورمان را عقب‌ماندگي‌هاي فرهنگي و خودباختگي‌هاي فکري مي‌دانند که طي سال‌ها و قرن‌ها توسط استکبار و استعمار، در روح و جان مردم تزريق شده است تا آن‌ها به راحتي به غارت منابع اين کشورها بپردازند. به همين دليل از ديدگاه ايشان، مهم‌ترين عامل و اولين قدم در رسيدن به استقلال، دستيابي به خودباوري (بيدار شدن) و اعتماد به نفس زير سايه اعتماد به خدا و توکل است.

امام امت مي‌خواهد تمام آحاد جامعه به‌خصوص دانشگاهيان و مسئولين کشور به اين ديدگاه برسند که اولاً بدانند هرچه که موردنيازشان است را خودشان بايد به دست بياورند و به کمک‌هاي ديگر کشورها و قدرت‌ها اميدوار نباشند و ثانياً باور داشته باشند که هرچه را که بخواهند - دير يا زود- مي‌توانند به دست بياورند و هيچ قله فتح‌ناشدني برايشان وجود ندارد. «يک مملکت اگر بخواهد خودش به پاي خودش بايستد، مستقل بشود در همه ابعاد، چاره ندارد جز اين تفکر که «ما بايد از خارج چيز وارد کنيم» از کله‌اش بيرون کند. مغزش توجه به اين بکند که ما از خارج نبايد وارد بکنيم.» و «شما متوقع نباشيد که همين امروز بتوانيد طيّاره درست کنيد. ميگ درست کنيد. البته الآن نمي‌شود، اما مأيوس نباشيد از اينکه مي‌توانيم درست کنيم. بايد بيدار بشويد، برويد دنبال اينکه آن صنايع پيشرفته را خودتان درست بکنيد. وقتي اين فکر در يک ملتي پيدا شد و اين اراده در يک ملتي پيدا شد، کوشش مي‌کند و دنبال کوشش اين مطلب حاصل مي‌شود.»

به آن چه داريد بسازيد، تا خود همه چيز بسازيد/محاصره اقتصادي ترس ندارد،هديه اي براي کشور است/قصدتان بر اين باشد که در همه چيز مستقل باشيدبا اين ديد از نظر امام (ره) حتي اگر دولت‌هاي خارجي هم بخواهند نيازهاي ما را برطرف کنند و کالا و خدمات عرضه کنند نبايد قبول کرد و بايد با اتکا به خود در حل ريشه‌اي مشکلات کوشيد چرا که تا حرکت نکنيم به مقصد نخواهيم رسيد. «مادام که در احتياجات صنايع پيشرفته، دست خود را پيش ديگران دراز کنيد و به دريوزگي عمر را بگذرانيد قدرت ابتکار و پيشرفت در اختراعات در شما شکوفا نخواهد شد.» و «ما اگر خودمان يک امر ناقص هم داشته باشيم، بهتر از اين است که [پيش] دشمنمان دست دراز کنيم و يک امر کامل از آن‌ها بگيريم.»

بر اساس همين ديدگاه است که تحريم‌هاي اقتصادي نه تنها بازدارنده نيست بلکه با انتخاب راهکارهاي مناسب و عزمي بلند يکي از بهترين فرصت‌ها را در پيش پاي ملت ايران براي رسيدن به استقلال اقتصادي و صنعتي قرار داده است که بايد مغتنم شمرده شود. «اين جنگ و تحريم اقتصادي و اخراج کارشناسان خارجي، تحفه‌اي الهي بود که ما از آن غافل بوديم.» و «اين محاصره اقتصادي را که خيلي از آن مي‌ترسند، من يک هديه‌اي مي‌دانم براي کشور خودمان، براي اينکه محاصره اقتصادي معنايش اين است که «مايحتاج» ما را به ما نمي‌دهند. وقتي که مايحتاج را به ما ندادند، خودمان مي‌رويم دنبالش. ممکن است يک ده سالي زحمت بکشيم، ده سالي گرفتاري داشته باشيم، اما نتيجه آخرش اين است که بعد از ده سال خودمان هستيم.»

در اين مسير نيز فقط دولت مسئول نيست بلکه بايد همه مردم در کنار ساير دستگاه‌ها وارد ميدان شده و کمک نمايند. در اين حرکت عظيم، همه، از مسئولين و دستگاه‌ها گرفته که بايد ببينند تصميماتشان ما را به سمت وابستگي سوق مي‌دهد يا رهايي از آن تا مردم که بايد با پرهيز از کالاهاي خارجي و لوکس و تشريفات زائد، بدانند خود نيز در کنار دولت وظيفه دارند و تلاش در اين راه را جهاد در راه خدا بدانند.

از نظر امام (ره)، رهايي ملتي که سال‌ها تحت سلطه استعمار بوده است آسان نبوده و مستلزم سختي‌ها و ترک رفاه‌هاي کاذب است ولي نويددهنده آينده‌اي روشن و درخشان است. «يک چند سال بايد سختي را تحمل کنيم. سختي هم خيلي نيست- تحمل کنيم تا بتوانيم خودمان سر پاي خودمان بايستيم و آدم باشيم.» در اين نگاه عميق، رفاه و آسايشي که با بردگي اجانب -و لو ناخودآگاه- به دست آيد و باعث مسلط شدن دشمنان گردد باعث ننگ است و انسان بايد خود را از آن نجات دهد که «زندگي انساني شرافتمندانه را ولو با مشکلات، بر زندگاني ننگين بردگي اجانب ولو با رفاه حيواني ترجيح دهيد.»

* نگاهي به فرامين امام

اعتماد به نفس و توجه به توليد داخلي

 آن‌ها که اين صنعت‌هاي بزرگ را درست کردند، آن‌ها هم انسان‌هاي يک سر و دو گوشي هستند که مثل ساير انسان‌هايند؛ منتها قبل از ما بيدار شدند و ما را خواب کردند، قبل از اينکه ما بيدار شويم آن‌ها بيدار شدند و هم خوشان را صرف اين کردند که با ايادي خودشان مستقيماً يا به طور غيرمستقيم ما را غافل کنند، ما را خواب کنند و به ما تزريق کنند به اينکه شما نمي‌توانيد.

 وابستگي اقتصادي

 شما مي‌دانيد که اگر يک مملکت در اقتصاد، خصوصاً اين رشته اقتصاد که نان مردم است؛ در اين، احتياج به خارج پيدا بکند و يک احتياج مبرمي که نتواند خودش را اداره کند خودش را و بايد ديگران او را اداره کنند. اين وابستگي اقتصادي آن هم در اين رشته، موجب اين مي‌شود که ملت ايران، مملکت ايران، تسليم بشود به ديگران.

 قبح واردات

 چقدر براي يک مملکت عيب است و سرشکستگي که دستش را دراز کند طرف آمريکا که گندم بده، کشکول گدائي‌اش را باز کند پيش دشمنش و از او بخواهد که رزقش را بدهد. چقدر براي ما سرشکستگي دارد تا اين ملت بنايش را بر اين نگذارد که کشاورزي‌اش را تقويت کند و بسازد به آنکه خودش به دست مي‌آورد، نمي‌توانيم استقلال پيدا کنيم.

 القائات دشمن

 با القاي تفکرات و تحقيقات خودساخته به توده‌هاي محروم باورانده‌اند که بايد تحت نفوذ ما زندگي کرده و الا راهي براي ادامه حيات پابرهنه‌ها جز تن دادن به فقر باقي نمانده است.

 برکت محاصره اقتصادي

 اين محاصره اقتصادي را که خيلي از آن مي‌ترسند، من يک هديه مي‌دانم براي کشور خودمان؛ براي اينکه محاصره اقتصادي معنايش اين است که مايحتاج ما را به ما نمي‌دهند. وقتي مايحتاج را به ما ندادند خودمان مي‌رويم دنبالش، مهم اين است که ما بفهميم که ديگران به ما چيزي نمي‌دهند، ما خودمان بايد تهيه کنيم.

 استقلال کشور

 شما حالا بايد از اول شروع کنيد و قصدتان بر اين باشد که خودتان مستقل در همه چيز باشيد، در فرهنگ مستقل باشد، در صنعت مستقل باشيد، در زراعت مستقل باشيد؛ وقتي بنا را بر اين گذاشتيد و با اين عزم وارد ميدان شديد مي‌توانيد که کشور خودتان را نجات بدهيد و کشور خودتان را مستقل کنيد و بيمه کنيد استقلال کشور خودتان را براي هميشه.

 تحمل مشکلات

 مادامي که بخواهيم مستقل باشيم و زير بار وابستگي نرويم، بايد تحمل اين مشکلات و قدرت مبارزه با آن را پيدا کنيم.

 تلاش اقتصادي

 من دست و بازوي همه کساني که بي‌ادعا و مخلصانه درصدد استقلال و خودکفايي کشورند را مي‌بوسم.


کالاهاي وارداتي

اکنون بازارهاي کشورهاي اسلامي مراکز رقابت کالاهاي غرب و شرق شده است و سيل کالاهاي تزئيني مبتذل و اسباب‌بازي‌ها و اجناس مصرفي به سوي آن‌ها سرازير است و همه ملت‌ها را آن چنان مصرفي بار آورده‌اند که گمان مي‌کنند بدون اين اجناس آمريکايي و اروپايي و ژاپني و ديگر کشورها زندگي نمي‌توان کرد.

 نفت يا نفع؟!

آمريکا از شما نفت مي‌خواهد و آمريکا از شما نفع مي‌خواهد و مي‌خواهد شما بازار باشيد براي او. اين‌ها فرق نمي‌کند، اين‌ها مي‌خواهند که از شما استفاده بکنند، از مخازن که خدا به شما داده آن‌ها استفاده‌اش را بکنند... والا در آنجايي که شما گرفتار بشويد، هيچ‌يک از اين‌ها به داد شما نخواهند رسيد؛ آن‌ها آن وقت مي‌گويند ما اين‌ها را نمي‌شناسيم. بناي اين اشخاصي که توجهشان به خودشان و به دنياي خودشان است، اين است که مادامي که به نفع آن‌ها چيزي باشد با آن‌ها همراه‌اند و با آن‌ها هم کاسه هستند، آن روزي که ببينند اين به نفع نيست، ولو دوستشان باشد کنارش مي‌گذارند.

 نقش علما و کارشناسان

کشورهاي اسلامي به واسطه ضعف مديريت‌ها و وابستگي، به وضعيت اسفبار گرفتار شده‌اند که اين به عهده علماي اسلام و محققين و کارشناسان اسلامي است که براي جايگزين کردن سيستم ناصحيح اقتصاد حاکم بر جهان اسلام، طرح‌ها و برنامه‌هاي سازنده و دربرگيرنده منافع محرومين و پابرهنه‌ها را ارائه دهند و جهان مستضعفين و مسلمين را از تنگنا و فقر معيشت به درآورند.


کالاي مصرفي

و بر دولت‌ها و دست‌اندرکاران است چه در نسل حاضر و چه در نسل‌هاي آينده که از متخصصين خود قدرداني کنند و آنان را با کمک‌هاي مادي و معنوي تشويق به کار نمايند و از ورود کالاهاي مصرف‌ساز و خانه برانداز جلوگيري نمايند و به آنچه دارند بسازند تا خود همه چيز بسازند.


به آن چه داريد بسازيد، تا خود همه چيز بسازيد/محاصره اقتصادي ترس ندارد،هديه اي براي کشور است/قصدتان بر اين باشد که در همه چيز مستقل باشيدعدم وابستگي به غرب

وصيت من به ملت‌هاي کشورهاي اسلامي است که انتظار نداشته باشيد که از خارج کسي به شما در رسيدن به هدف که آن اسلام و پياده کردن احکام اسلام است کمک کند؛ خود بايد به اين امر حياتي که آزادي و استقلال را تحقق مي‌بخشد قيام کنيد. و علماي اعلام و خطباي محترم کشورهاي اسلامي دولت‌ها را دعوت کنند که از وابستگي به قدرت‌هاي بزرگ خارجي خود را رها کنند و با ملت خود تفاهم کنند؛ در اين صورت پيروزي را د ر آغوش خواهند کشيد.

 واردات همه چيز

وارد کردن کالاها از هر قماش و سرگرم کردن بانوان و مردان خصوصاً طبقه جوان، به اقسام اجناس وارداتي از قبيل ابزار آرايش و تزئينات و تجملات و بازي‌هاي کودکانه و به مسابقه کشاندن خانواده‌ها و مصرفي بار آوردن هر چه بيشتر که خود داستان‌هاي غم‌انگيز دارد و سرگرم کردن و به تباهي کشاندن جوان‌ها که عضو فعال هستند با فراهم آوردن مراکز فحشا و عشرتکده‌ها و ده‌ها از اين مصائب حساب‌شده، براي عقب نگه‌داشتن کشورهاست.

من وصيت دلسوزانه و خادمانه مي‌کنم به ملت عزيز که اکنون که تا حدود بسيار چشمگيري از بسياري از اين دام‌ها نجات يافته و نسل محروم حاضر به فعاليت و ابتکار برخاسته و ديديم که بسياري از کارخانه‌ها و وسايل پيشرفته مثل هواپيماها و ديگر چيزها که گمان نمي‌رفت متخصصينِ ايران قادر به راه انداختن کارخانه‌ها و امثال آن باشند و همه دست‌ها را به سوي غرب يا شرق دراز کرده بوديم که متخصصين آنان اين‌ها را به راه‌اندازند، در اثر محاصره اقتصادي و جنگ تحميلي، خود جوانان عزيز ما قطعات محل احتياج را ساخته و با قيمت‌هاي ارزان‌تر عرضه کرده و رفع احتياج نمودند و ثابت کردند که اگر بخواهيم مي‌توانيم.

منبع. مشرق

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس